Veiligheidsman kabinet president in verzekering gesteld vanwege schietpartij

Een veiligheidsman van het kabinet van de president heeft op maandag 29 juli omstreeks 17.45 uur een man, door wie hij met een fles zou zijn bewerkt, geschoten op zijn rug. Inspecteur Dropatie Ramkhelawan van de Publiciteitsdienst bevestigt de schietpartij. Volgens de inspecteur was er een woordenwisseling gaande aan de Heiligenweg bij het oude veerplein. De veiligheidsman die later een militair bleek te zijn, probeerde de gemoederen te sussen. Op een bepaald moment werd hij door een vechtersbaas bewerkt met een fles. Toen hij naar de persoon keek, rende hij weg.
De militair sommeerde hem te stoppen. De vechtersbaas gaf geen gehoor en rende door. De militair loste eerst enkele waarschuwingsschoten. Toen hij merkte dat de man geen gehoor gaf aan de aanmaning, schoot hij gericht. Het schot trof de man in zijn rug. Hij is ter verpleging opgenomen in het ziekenhuis.
Dagblad Suriname sprak met de majoor tevens waarnemend commandant van de militaire politie (MP), Tjark Ristie. Hij deelt de krant mee dat er een onderzoek op touw is gezet en in het belang van het onderzoek is de desbetreffende militair in verzekering gesteld.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!