‘Naheffing douane sluit vrij spel malafide handel uit’

‘De malafide handel moet er niet van uitgaan dat ze vrij spel heeft met de opschorting van de preshipment-controle.’ Dit zegt Anand Ramdjielal van het managementteam dat de opdracht had van de regering om het SGS-inspectiesysteem op de haven door te voeren. Ramdjielal zegt dat de douane met de ‘naheffing’ nog altijd de ruimte heeft om malafide praktijken bij de importeurs tegen te gaan. De Dienst Invoerrechten en Accijnzen heeft op basis van de wet nog het recht tot 3 jaar na de aangifte van invoer nog een naheffing op te leggen, als bij nadere controle blijkt dat handelaren niet de juiste informatie hebben opgegeven voor het berekenen van de douanewaarde. Ramdjielal zegt dat het bedrijfsleven nu aan zet is. De handel moet nu voorstellen aandragen hoe zij op een betere manier invulling wil geven aan het uitvoeren van beleidsintenties. Ramdjielal zegt aan de krant dat de douane en het managementteam voortijdig in kennis zijn gesteld van het presidentieel besluit om de preshipment-controle op te schorten. De douaneleiding en de leden van het managementteam waren aanwezig op de ontmoeting die het staatshoofd vrijdag met het bedrijfsleven had met betrekking tot het SGS-project.

error: Kopiëren mag niet!