5 jaar invordering rijbewijs voor roekeloze bestuurder

De verdachte Rajiev D. mag 5 jaar lang geen voertuig meer besturen. Ook kreeg hij een straf van 2 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. Hij kreeg ook een boete van SRD 750 opgelegd, subsidiair 1 maand hechtenis. Voor het rijden van een voertuig met getinte ruiten kreeg hij een boete van SRD 150 opgelegd, subsidiair 1 week hechtenis. Hij is nu in zijn proeftijd, welke eind juli 2013 afloopt.
Deze Rajiev werd tot 2 keer toe opgeroepen voor de zitting, maar hij verscheen nooit. De verdachte is meerdere malen in aanraking gekomen met de politie. In 2009 veroorzaakte hij een aanrijding, waarbij 2 doden vielen. Hij had geen rijbewijs. Op 15 maart 2011 haalde hij zijn rijbewijs en op 8 juli 2011 veroorzaakte hij eveneens een aanrijding. Hierbij overschreed hij de maximale snelheid, waarbij er 2 zwaar gewonden vielen. De verdachte zelf is ook slachtoffer geworden van zijn eigen onverantwoordelijk rijgedrag.
Op 8 juli 2011 reed de verdachte over de Jagernath Lachmonstraat en maakte ineens een inhaalmanoeuvre, terwijl hij met een hoge snelheid was. Tijdens de manoeuvre verloor hij controle over het stuur en kwam op de zuidelijke rijweg terecht en botste tegen een voertuig aan dat netjes op de weg stond. Er waren 5 getuigen, die allemaal aangaven dat Rajiev heel hard gereden had en uiteindelijk controle verloor over het stuur.
Inspecteur Glenn Poeder zei dat de verdachte met een vrij hoge snelheid inhaalde. Dat was te zien aan de remsporen. Advocaat Irvin Kanhai, vertegenwoordiger van Rajiev, zei dat de moeder van de verdachte aangaf dat Rajiev haar zorgenkind was. Ook zei de raadsman aan rechter Danielle Karamatali om rekening te houden met zijn cliënt. Hij heeft namelijk zelf ook letsels opgelopen, als gevolg waarvan hij voor het leven gehandicapt is geraakt.

error: Kopiëren mag niet!