Nettowinst Hakrinbank SRD 43,8 miljoen

De Hakrinbank NV heeft een nettowinst voor belasting geboekt van SRD 43,8 miljoen over het jaar 2012. Dat is een toename van 12%. Dit werd gisteravond bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van deze bank in de Ballroom van Torarica. Algemeen directeur Jim Bousaid sprak zijn tevredenheid uit over de geboekte resultaten in het boekjaar 2012. Het geconsolideerde balanstotaal steeg met 26% tot SRD 1,86 miljard. De belangrijkste performance ratio’s daalden licht, maar bleven absoluut bezien alle op een goed niveau.
Volgens Bousaid is de algemene vergadering van aandeelhouders (AVA) later dan gepland geconvoceerd vanwege een overmachtsituatie. De nieuwe dochteronderneming Hakrinbank Real Estate NV, die op de onroerendgoedmarkt zal opereren, had in 2012 vooralsnog geen activiteiten. De andere dochteronderneming, de Nationale Trust- en Financieringsmaatschappij (NTFM), heeft een positief boekjaar achter de rug. Haar balanstotaal groeide met 14% tot SRD 223 miljoen. De bedrijfsopbrengsten hier stegen met 6% en winst voor belasting met 4% tot SRD 8,9 miljoen.
De kredietaanvraag was op een bevredigend niveau, mede door het stabiele financiële klimaat en de levendige algemene bedrijvigheid. De kredietuitzettingen van de Hakrinbank namen toe met circa 14% tot ruim SRD 923 miljoen, hetgeen in lijn is met het budget. Bij het consumentenkrediet was er sprake van een gezonde groei. Over enkele weken verschijnt het halfjaarverslag 2013. Volgens Bousaid heeft de gezonde bedrijfsontwikkeling zich voortgezet in de eerste helft van dit jaar en is zowel het balanstotaal als de winst gestegen.

error: Kopiëren mag niet!