Surishopping juicht Pre-shipment Inspection toe

Het douanehervormings- en moderniseringsproject, waarbij de regering de Zwitserse Société Générale de Surveillance (SGS) heeft gecontracteerd voor de uitvoering van het veelbesproken Pre-Shipment Inspection (PSI)-programma is juist een zegen. Dit maakt de directeur van Surishopping, Ramsoender Jhauw, tegenover Dagblad Suriname kenbaar. Volgens Jhauw staat hij voor volle 100% achter de overheidsmaatregel en is hij ervan overtuigd dat de Staat dankzij de PSI miljoenen meer aan inkomsten zal toucheren, omdat louche praktijken van malafide handelaren zullen worden bemoeilijkt. Jhauw is van mening dat alles er rechtvaardig aan toe moet gaan en dat oneerlijke concurrentie bestreden dient te worden. Hij ziet er ook geen probleem in dat er meer formaliteiten dan voorheen vervuld moeten worden en houdt er rekening mee dat dergelijke nieuwe maatregelen dikwijls wat stagnaties met zich meebrengen.
Surishopping heeft overigens reeds een aantal inspecties van SGS moeten ondergaan, aangezien het bedrijf regelmatig importeert uit de VS, China, Brazilië en India. De SGS is prominent aanwezig in deze landen en vooral goederen die onderhevig zijn aan frauduleuze handelingen, worden aan een stringente controle onderworpen. Jhauw heeft gemerkt dat binnen de branches waarin Surishopping opereert bepaalde malafide handelaren vaker zaken hebben weten te omzeilen. Door middel van onderfacturering hebben ze woekerwinsten gemaakt en de bonafide ondernemers oneerlijk beconcurreerd. Er is wel een aantal processen dat de importeur moet doorlopen bij de PSI.

error: Kopiëren mag niet!