Rechter veroordeelt tot 12 maanden ondanks vrijspraakeis OM

Diego Emanuels gaat voor 12 maanden de bak in wegens poging tot inbraak bij nacht. Hij wordt ervan verdacht op 19 september 2012 een diefstal te hebben gepleegd in een woning middels braak. Deze verdachte kwam in beeld, omdat zijn mobiele telefoon naast de schutting van de benadeelde lag. De politie kon daardoor de verdachte opsporen. Uit verklaringen van de verdachte bleek dat hij beroofd was en dat hij voor medische redenen vertrokken was naar de Franse kant.
De openbare aanklager, Shanta Mahadew, had op de afgelopen zitting vrijspraak geëist. Het Openbaar Miniserie trok de bewijsmiddelen in twijfel. Uit het onderzoek zou niet zijn komen vast te staan dat de verdachte de diefstal zou hebben gepleegd of de poging heeft gewaagd. Advocaat Raoul Lobo was het eens met de vervolging en verzocht de rechter om conform de eis te beslissen. De magistraat achtte het bewijs wel geleverd. Hij veroordeelde Emanuels tot een gevangenisstraf van een jaar met aftrek.
Saskia Bandhan    

error: Kopiëren mag niet!