Rijbewijs taxichauffeur ingevorderd wegens dronkenschap

De taxichauffeur G.R. werd op 10 april 2013 omstreeks 21:20 uur aan de Sir Winston Churchillweg staande gehouden door de politie. De politie zag de man zigzag rijden op de weg. G.R. reed met een hoge snelheid en wel zodanig dat de politie helemaal naar de kant moest uitwijken. Hij reed verder met dezelfde snelheid. De politie reed hem achterna met loeiende sirene en zwaailichten, maar G.R. reed gewoon door. Enige tijd later stopte hij ter hoogte van Para Village. Toen merkte de politie dat de man onder invloed van alcohol was.
G.R. had een ‘dikke tong’ en sprak onnodig en ook nog met stemverheffing. Hij moest een blaastest doen en het bleek dat hij de maximale hoeveelheid alcohol die bij wet is toegestaan, had overschreden. De man blies 845 microgram, terwijl de wettelijk toegestane hoeveelheid 219 microgram is. Desondanks zei G.R. dat hij geen echte drinker is. De officier van justitie, Claudia Bruining, eiste een straf van 6 weken met een proeftijd van 2 jaar. De rechter vonniste conform de eis van de officier met invordering van het rijbewijs.

error: Kopiëren mag niet!