Pa’s in protest tegen herstructurering Juspol

Penitentiaire ambtenaren zijn furieus over het herstructureringsrapport dat het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) heeft opgesteld voor de dienst Delinquentenzorg. Het rapport is gisteren integraal besproken op een protestvergadering van de bond in het Moederbond-gebouw. Het protest hield in dat de penitentiaire ambtenaren voor die dag niet gewerkt hadden. Het rapport bevat geen elementen van het herstructureringsplan dat de Bond van Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS) en de leiding van Juspol in 2000 was overeengekomen.
Het herstructureringsrapport heeft de Juspol-leiding op 9 juli op last van de rechter afgestaan aan de BPAS. De bond probeert via een kort geding gedaan te krijgen dat de overeenkomst van 2000 naar letter en geest wordt nageleefd. De rechter in kort geding had Juspol bevolen een herstructureringscommissie in te stellen waarin ook de BPAS zitting moest hebben. De commissie heeft echter gefungeerd zonder de BPAS, die om onduidelijke redenen niet betrokken werd. De pa’s zijn vandaag normaal aan het werk. Het kort geding waarvan op 2 juli een uitspraak verwacht werd, is verdaagd naar 15 juli, maar vond vanwege de acties van de griffiers geen voortgang.

error: Kopiëren mag niet!