Bond milieu-inspecteurs hoopvol gestemd

De Bond van Milieu-inspecteurs is hoopvol gestemd. Voorzitter David Bakker zegt dat de zaak de positieve richting opgaat. De bond is verwezen naar een twee man tellende commissie, met daarin de onderdirecteur Administratieve Diensten (ODAD) van het ministerie van Volksgezondheid. Het bestuur heeft gistermiddag het eerste onderhoud gehad met de twee functionarissen. Het gesprek met de ODAD was mogelijk nadat de bond afgelopen dinsdag door de vaste commissie Volksgezondheid van DNA was opgeroepen voor een onderhoud. De commissie vindt verdere interventie noodzakelijk nadat de milieu-inspecteurs begin deze week gedreigd hadden hun acties te verscherpen. Dit gebeurde toen bij het verstrijken van een ultimatum, de directie van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) met andere voorstellen op de proppen kwam. Die voorstellen werden door de bondsleden verworpen. Het is de bedoeling dat het bestuur na het onderhoud met de ODAD vandaag teruggaat naar de alv om de stand van zaken te bespreken en te bepalen of de acties teruggedraaid zullen worden.

error: Kopiëren mag niet!