Alcoholgebruiker vrijgesproken vanwege onvolledig procesverbaal

Op 16 mei 2013 nam de politie een auto waar, die hinderlijk geparkeerd stond aan de Lalla Rookhweg ter hoogte van de Hermitage Mall. De autobestuurder, S.P., zei dat hij starterproblemen had en dat hij op een vriend wachtte om hem te helpen. De politie constateerde meteen dat de adem van de man naar alcohol rook. De agent liet hem een blaastest doen en bleek dat de man een promillage van 1025 microgram had. Dat is bijna driemaal van wat bij wet is toegestaan. Frappant is dat S.P. zei dat hij 2 tot 3 glazen Borgoe op had tijdens het wachten op zijn vriend. De rechter, Danielle Karamatali, hield hem voor dat pas na 20 minuten de alcohol wordt opgenomen in de longen. Dus de man had behoorlijk gedronken moeten hebben om zo een hoog promillage te hebben. De gegevens en uren van het procesverbaal klopten echter niet met wat hij verklaarde in de rechtszaal. De informatie was niet aanvullend volgens de rechter. Ze sprak hem vrij van de gehele tenlastelegging.

error: Kopiëren mag niet!