Verdachte drinkt pas maar trotseerde 810 microgram

Op 19 mei 2013 is P.G door de rechter veroordeeld, omdat hij onder invloed van alcohol reed en geen veiligheidsgordel om had. Bij de blaastest merkte de politie op dat P.G 810 microgram alcohol in zijn systeem had. Hij zei dat hij in een bar aan de Sidodadiweg 8 flessen djogo had gedronken. Daarna reed hij naar de Antroewabar en dronk daar nog een fles. Hij gaf aan dat hij zich niet dronken voelde.  Rechter Danielle Karamatali vroeg hem hoe lang hij al drinkt. De verdachte zei dat hij pas begonnen was met alcohol drinken. De rechter merkte op dat in dat geval hij na een biertje al helemaal dronken zou zijn. Zij concludeerde dan ook meteen dat de man al langer drinkt, anders zou hij zich niet nuchter voelen.
De officier van justitie, Claudia Bruining, deed een strafvoorstel van 6 weken voorwaardelijke hechtenis, intrekking van het rijbewijs voor 2 maanden, een geldboete van SRD 150 subsidiair 5 dagen hechtenis. De rechter heeft het vonnis uitgesproken en veroordeelde P.G tot 6 weken voorwaardelijke hechtenis met een proeftijd van 3 jaar, intrekking van het rijbewijs voor 5 maanden en een geldboete van SRD 750 subsidiair 2 maanden hechtenis.

error: Kopiëren mag niet!