Leerlingen Pelgrimkondre beginnen gemotiveerd met toets


Leerlingen Pelgrinkondre beginnen gemotiveerd met toetsLeerlingen van de Leonard Leitzelschool te Pelgrimkondre aan de Cotticarivier namen woensdag met frisse moed deel aan de zesde klas eindtoets. Er zijn 10 toetskandidaten, waarvan 2 uit Dantapoe, het laatste dorp aan de Boven Cottica. Volgens waarnemend schoolleider Mavis Botho-Aninie is alles in het gebied weer genormaliseerd na de jongste watersnoodramp voor dorpelingen van het Cottica-gebied. Volgens juffrouw Botho zijn haar leerlingen goed voorbereid om deel te nemen aan de eindtoets. ‘Ze hebben het voorrecht gehad om naast de hulp bij de Naschoolse Opvang kritisch stapsgewijs opdrachten van  de 7 toetsvakken  via dvd te bestuderen. Daarbij zijn de juiste en verschillende oplossingsmethoden bekeken en besproken. Ook  de extra lessen van Tana waren welkom’, zegt Botho. De school bestaat dit jaar op 2 november precies 60 jaar. Onder leiding van het schoolbestuur worden er voorbereidingen getroffen om de toets niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Bestuursvoorzitter Lita Bel zegt dat de Pelgrimschool vele belangrijke hardwerkende Surinamers in verschillende sectoren heeft afgeleverd aan de samenleving.

error: Kopiëren mag niet!