Alv brandweer verloopt rumoerig

De gisteren gehouden algemene ledenvergadering van het Korps Brandweer Suriname verliep nogal rumoerig. De vergadering was uitgeschreven om te praten over nieuwe bestuursverkiezingen. De initiatiefnemers voor nieuwe bestuursverkiezingen zijn G. Vyent, J. Pinas, Ulirhc Coats en de heer Diko. Pinas merkte op dat het bestuur van de brandweer er al 24 jaar aanzit en in die 24 jaar zijn er geen bestuursverkiezingen gehouden. Volgens de statuten zouden om de 3 jaar verkiezingen moeten worden gehouden. Pinas wil dat de bestuursverkiezingen binnen 30 dagen plaatsvinden. Seedorf, voorzitter van de bond, ontkent deze opmerking van Pinas. De voorzitter zegt wel dat er in de 24 jaren geen verkiezingen zijn geweest, maar dat hij, Seedorf, in 1997 bij acclamatie is gekozen en in 2011 toestemming heeft gehad om bepaalde zaken verder af te handelen.
Coats benadrukt dat de bond uit 1 voorzitter en minimaal 7 leden moet bestaan, maar dat zulks momenteel niet het geval is. De bond bestaat thans uit 5 leden. Verder zegt Coats dat de contributiegelden niet op de rekening van de bond worden gestort, maar op de rekening van  John Nasibdar, terwijl die niet eens brandweerman meer is. Er is nooit in 24 jaar een financieel verslag verschenen vanuit de bond.
John Seedorf vroeg aan het begin van de vergadering aan de initiatiefnemers van de nieuwe bondsverkiezingen om de zaal te verlaten. Hij gaf als reden aan dat zij geroyeerd zijn. De leden weigerden echter de zaal te verlaten, omdat ze geen schrijven per deurwaardersexploot hebben ontvangen. De vergadering was rumoerig en werd zelfs twee keer door de voorzitter geschorst. De leden hebben de vergaderzaal echter niet verlaten. Tijdens de vergadering werd geroepen naar de vier initiatiefnemers dat ze criminelen zijn. Coats geeft aan dat hij geen strafblad heeft. De vergadering heeft niet tot resultaten geleid.

error: Kopiëren mag niet!