Toelatingsproces nieuw DNA-lid Dogojo nog niet ingezet

IFHet is nog niet bekend wanneer de plaatsvervangster van voormalig DNA-lid Rabin Parmessar geïnstalleerd wordt. En of ze überhaupt door haar partij, de Nationale Democratische Partij (NDP), toegelaten of voorgedragen zal worden. Parmessar is sinds 21 juni 2013 beëdigd als minister van Openbare Werken (OW). Zijn plaats in het parlement moet door het volgende Megacombinatie-lid, in dit geval de nummer 10 op de lijst van Paramaribo, worden ingenomen. Dat is nu de NDP’er Dogojo. Het proces om te komen tot de vervanging van Dogojo is nog niet ingezet.
Het is gebruikelijk dat bij een gelijksoortige vervanging de DNA een brief stuurt naar het Hoofdstembureau Paramaribo, met de mededeling dat een persoon bedankt heeft als DNA-lid. Het Hoofdstembureau onderzoekt dan wie de opvolger is en maakt dit schriftelijk kenbaar aan het Centraal Hoofdstembureau (CHS). Op zijn beurt deelt het CHS aan het Hoofdstembureau Paramaribo mede wie de officiële opvolger is van Parmessar. Hierna wordt de opvolger in kennis gesteld om binnen twee weken te bewilligen. Als de opvolger heeft bewilligd, dan worden de voorbereidingen getroffen om het nieuwe lid te beëdigen en toe te laten tot het parlement. Blijft bewilliging twee weken achterwege, dan zal het eerstvolgende lid op de lijst van de Megacombinatie in Paramaribo opgeroepen worden om te bewilligen.
Sinds Parmessar minister is geworden, doen geruchten de ronde dat de NDP liever Dennis Menso in het parlement wil, dan Dogojo. Menso volgt na Dogojo op de verkiezingslijst in Paramaribo. Volgens ingewijden van de NDP zou men van mening zijn dat Dogojo geen grote aanwinst is voor de partij in het parlement. Menso, die Staatsraadslid was, heeft die positie afgestaan aan een vertegenwoordiger van de politieke partij DOE.

Joan Helen Dogojo is een jonge Surinaamse politicus van de Nationale Democratische Partij (NDP). Ze is ondervoorzitter van de NDP Jongerenraad. Eerder was zij jeugdparlementariër. Dogojo heeft zitting in de gemeenschappelijke raad van toezicht van de STVS/SRS. Zij is in 2012 gezeteld in de ambassaderaad te Frans-Guyana.

error: Kopiëren mag niet!