Pertjajah Luhur komt met digitale krant

De Pertjajah Media Group (PMG) is maandag gestart met een digitale krant. Dit maakte Pertjajah Luhur (PL)-voorzitter Paul Somohardjo vrijdag bekend op een persconferentie. De digitale krant moet los gezien worden van de PL. ‘Het is geen partijkrant. We zullen werken met semi- en professionele journalisten en aan het hoofd van de redactie komt ook professional’, vertelt Somohardjo. Hij gaf aan dat het volk er behoefte aan heeft en informatie nooit genoeg is. Somohardjo merkt op dat het heel normaal is dat politieke personen met een onafhankelijk medium komen. Hij gaf als voorbeeld een politicus, die voorzitter is van een partij tevens eigenaar van een krant.
In januari 2007 kondigde Somohardjo aan te beginnen met een eigen dagblad, De Waarheid. De toenmalige voorzitter van de DNA vond dat journalisten van de andere media niet objectief nieuws naar voren brachten. Hoor en wederhoor werd te weinig toegepast. In februari 2007 kwam de eerste editie van De Waarheid uit. Om ervaring op te doen, zou men in eerste instantie een keer per week uitkomen. Binnen een half jaar zou de PL een eigen drukkerij hebben. Ze moest als vijfde krant van Suriname de concurrentie aangaan met de andere dagbladen. Echter is De Waarheid nooit een waarheid geworden en dit project van Somohardjo mislukte.
Verder zal de PL in verband met Ramadan pakketten uitdelen aan behoeftigen en zullen ze studenten helpen met schoolspullen. De zogenaamde PL-winkels zal landelijk verspreid worden.

error: Kopiëren mag niet!