Milieu-inspecteurs vegen voorstellen directie van tafel

Milieu-inspecteurs hebben in een gisteren gehouden ledenvergadering (alv) alle voorstellen van de directie van de tafel geveegd. Dit betekent dat de acties van de Milieu-inspectie onverkort doorgaan. Voorzitter David Bakker van de Bond van Milieu-inspecteurs zegt dat de directie helemaal niet is ingegaan op de pijnpunten die leden van de dienst ervaren. Zo wil de directie slechts  meewerken aan het toekennen van bevorderingen tot 2010.  De stakende ambtenaren hebben al twee weken het werk neergelegd uit protest tegen de houding van de BOG-directie, die weigert uitvoering te geven aan urgente zaken van de dienst.
Het bondsbestuur werd na het besluit van de alv gisteren voor drie uur ‘s middags uitgenodigd door de vaste DNA-commissie Volksgezondheid voor een gesprek. Bondsvoorzitter Bakker en zijn leden vinden de halsstarrige houding van de directie onacceptabel. De kwestie Fiso, de achterstand in de uitbetaling van overuren  en de toekenning van bevorderingen zijn pijnpunten die het bondsbestuur al langer dan twee jaar opgelost probeert te krijgen. ‘De directie heeft daar helaas geen oren naar. Als invulling van deze punten uitblijft, zullen de acties ingaande donderdag verscherpt worden.’ Dan zal de dispensatie die gegeven is voor de controle van geïmporteerde goederen bij de haven en op Zanderij, worden ingetrokken.

error: Kopiëren mag niet!