Hard gereden wegens lekke radiator

Op 19 mei 2013 werd de 28-jarige pick-upchauffeur, R. P., geflitst door de politie aan de Catharina Sophia. Volgens data van het apparaat reed R.P. 71 km/u. De verdachte betaalde de boete niet, omdat hij volgens zijn snelheidsmeter 65 km/u had gereden. Hij werd dus op de zitting opgeroepen. Rechter Anand Charran had in zijn dossier 89 km/u staan. Het was frappant dat niet alleen de snelheden verschilden, maar ook het adres en de geboortedatum van de verdachte. De verdachte zei dat er een drempel verderop was, dus hij kon niet zo hard gereden hebben. Hij verklaarde ook dat toen hij de agenten zag, hij zijn vaart verminderde. Het was dus aan te nemen dat hij inderdaad hard had gereden. Op de vraag waarom hij hard had gereden, gaf de verdachte aan dat zijn radiator lek was. Als hij langzamer zou rijden, zou al het water eruit lekken. Rechter Charran zei dat omdat zijn gegevens niet klopten met hem proces-verbaal, hij hem het voordeel van de twijfel zou geven. De man werd vrijgesproken van de boete.

error: Kopiëren mag niet!