Ceda stelt bedrijven in de gelegenheid donaties te ontvangen

Ceda stelt bedrijven in de gelegenheid donaties te ontvangenCaribbean Export Development Agency (Ceda) geeft donaties aan bedrijven die exportpotentie hebben. De donaties liggen tussen de Euro 5.000 en Euro 30.000. De bedrijven worden in de gelegenheid gesteld een projectvoorstel in te dienen. In dit kader heeft de Ceda in samenwerking met de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (Asfa) en het ministerie van Handel en Industrie een workshop verzorgd over hoe het projectvoorstel op te maken. De workshop werd gisteren verzorgd door de beoordelaars van Barbados.
Wilgo Bilkerdijk, voorzitter van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (Asfa), zegt dat de deelnemers ergens in augustus hun projectvoorstel kunnen  inleveren. De donatie heeft als doel een boost te geven aan bedrijven, maar het mag niet gebruikt worden voor het aankopen van panden.
Dirk Heave, bestuurslid van de Ceda, zegt dat het geld wordt gesponsord door de EU om de economie van de landen op te krikken. De Ceda is al zeventien jaar bezig in de regio, maar Suriname doet voor de derde keer mee. Zes Surinaamse bedrijven zijn al in aanmerking gekomen voor een donatie.

error: Kopiëren mag niet!