Grote regentijd kenmerkt nog weerssituatie

“We zitten nog steeds in de grote regentijd. De hoge temperaturen van de afgelopen dagen  hebben te maken met het aanbreken van de zomerperiode medio juni op het noordelijk halfrond”, zegt  meteoroloog T. Warsodikromo  aan Dagblad Suriname. “Er zijn nog meer regens te verwachten.” De grote droge tijd doet pas midden augustus haar intrede. De zware onweersbuien met bliksem en donderslagen zijn ontstaan vanwege de invloeden van de tropische storm Chantal die raast door het eiland Barbados. De spiraalbanden van de tropische storm trokken langs onze kust, met de zware onweders als gevolg. De invloed van Chantal was ook in Nickerie merkbaar. De weinige bewolking in de ochtenduren geeft aan dat er sprake zal zijn van een hoge dagtemperatuur. Doordat de regentijd nog actief is en er voldoende vochtigheid is, ontwikkelen zich convectiewolken, die zorgen voor harde buien met onweer. Warsodikromo zegt dat in de afgelopen dagen de zware regenbuien kenmerkend waren voor het weer in het binnenland. De stapelwolken trekken naar de kustvlakte en het is waarschijnlijk dat in de komende periode  er sprake zal zijn van aanhoudende regens in het kustgebied.

error: Kopiëren mag niet!