OW-voertuigen bij derden worden teruggehaald

OWDe nieuwbakken minister van Openbare Werken (OW), Rabin Parmessar, wil zowel mens als materieel efficiënt inzetten. Informatie heeft Dagblad Suriname bereikt dat vele dienstvoertuigen van OW in handen van derden zijn. Parmessar wil verandering hierin brengen en al deze voertuigen terughalen. Het gaat om tientallen voertuigen. Volgens de OW-minister zullen naast de voertuigen, ook laptops en telefoon efficiënt ingezet worden.
Parmessar die niet al te graag wilde ingaan op deze kwestie gaf duidelijk te kennen dat hij niet bezig is met het maken van nieuwe wetten en regels. ‘Ik voer gewoon de bestaande wetten en regels uit.’ Zijn streven is erop gericht om het ministerie tot een geordende en gedisciplineerde organisatie te maken, waar vooral de samenleving naar kan opkijken.
‘We zijn er druk mee bezig’, reageerde hij op de vraag hoe het is gesteld met het financieel onderzoek, welke hij bij zijn aanstelling tot minister had aangekondigd. Volgens minister Parmessar zijn er vele uitdagingen. Wat het onderzoek tot nog toe heeft uitgewezen, wilde hij niet aangeven. Dit zal volgens hem binnenkort kenbaar gemaakt worden in het parlement tijdens de indiening van de suppletiebegrotingen.
Volgens informatie van Dagblad Suriname heeft het ministerie geen geld meer om lopende projecten uit te voeren. Alle middelen op de begroting van 2013 zijn halverwege het jaar al opgeraakt tijdens het ministerschap van NDP-partijgenoot Abrahams. De projecten stopzetten zal betekenen dat het ministerie komt te zitten met clausules, die in de contracten zijn opgenomen. Verwacht wordt dat Parmessar een suppletoire begroting van ruim SRD 300 miljoen zal aanbieden aan de DNA ter goedkeuring.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!