Kleine stijging slagingspercentage Lyceum

Kleine stijging slagingspercentage LyceumOp het Mr.Dr JC De Miranda Lyceum en Ewald P. Meyer Lyceum waren er  gisteren blije en droevige gezichten te zien. De directeuren Joan Doelwijt van Ewald P. Meyer Lyceum en Balram Soemeer van Mr.Dr JC De Miranda Lyceum waren tevreden met de uitslag van hun school. Op het Ewald P. Meyer Lyceum zijn er van de 206 examenkandidaten in één keer 142 geslaagd, hetgeen neerkomt op een percentage van 68.93%.  Ruim dertien procent gaat door naar de herkansing, terwijl vijftien procent zich moet opmaken voor nog een jaar op het VWO.Vergeleken met het vorige jaar is het slagingspercentage gestegen met 2%. Na de herexamens kan het maximaal 84.5% worden. De geslaagde Shanice Redan (18) van het Ewald P. Meyer Lyceum geeft aan dat ‘het heerlijk aanvoelt geslaagd te zijn’, en dat ze nu eindelijk voltijds conservatorium kan doen. Ze was niet zeker of zij de eindstreep zou halen, maar het is uiteindelijk toch gelukt.  Doelwijt geeft aan dat om de examenstudenten te motiveren, de school motivatiedagen had georganiseerd  en dat ook de zaterdagen werden ingezet om extra lessen te verzorgen.
Op het Mr.Dr. JC De Miranda Lyceum is er een slagingspercentage van 68% bereikt. Van de 259 examenkandidaten zijn er direct 167 geslaagd en er zijn 38 herkandidaten. Achttien procent is afgewezen. Het maximale percentage dat de school kan halen na de herexamens is 82%. Vergeleken met het vorige jaar is er een stijging van 7%. Directeur Soemeer geeft aan dat het een normale trend  is op zijn school dat het slagingspercentage over het geheel tussen de 60 en de 70% ligt. ‘Zoals elk jaar doet het leerkrachtenkorps zijn best om de examenkandidaten te motiveren de eindstreep te halen.’  Soemeer was vanaf oktober/november bezig  met de studenten om hen te motiveren.  ‘Het Mr. Dr. JC De Miranda Lyceum blinkt altijd uit met natuurkunde’, vertelt de directeur met trots. Gisteren vertrokken 2 van zijn studenten naar Denemarken voor de bekende natuurkundeolympiade.
Op het VWO 4 is zeventig procent direct geslaagd, vijftien procent gaat door naar de herkansing en 13.3 procent is afgewezen.

error: Kopiëren mag niet!