Ajaiso: ‘Optrekken leeftijdgrens gratis medische verzekering gewenst’

AjaisoParlementariër Waldi Ajaiso vindt het onterecht dat de regering 16 jaar als grens heeft gehanteerd voor kinderen die in aanmerking komen voor de gratis medische verzekering. Ajaiso vindt het niet eerlijk tegenover kinderen die na hun zestiende nog studeren en nergens verzekerd zijn. De parlementariër van Sipaliwini vraagt zich af waarom de regering het parlement niet eerst heeft ingelicht over dit plan, alvorens het in uitvoering te brengen. Hij wil dat er mogelijkheden gecreëerd worden om ook deze groep studenten te accommoderen in het nieuw zorgsysteem van de overheid. Ajaiso hoopt dat Sipaliwini spoedig aan de beurt komt voor wat betreft de verstrekking van de geneeskundige kaarten aan kinderen en seniorenburgers.
 

error: Kopiëren mag niet!