Zwembond kan niet rekenen op ‘onbetrouwbaar’ ministerie Sport- en Jeugdzaken BLAAST DEELNAME CCCAN AF

De Surinaamse Zwembond (SZB) kiest het zekere voor het onzekere. Doordat de toegezegde middelen vanuit het ministerie van Sport- en Jeugdzaken tot gistermiddag niet waren overgemaakt voor de bond, heeft ze nu officieel besloten om de deelname aan de CCCAN-zwemwedstrijden 2013 in Costa Rica af te blazen. De directe reden is dat de SZB niet beschikt over de nodige financiële middelen. Medio juni had de Zwembond al aangegeven niet meer deel te nemen aan dit evenement, daar het ministerie de gelden toen ook nog niet had overgemaakt. Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken had toen beloofd om geld vrij te maken voor de delegatie en dat alles in orde komt. Nu het kort dag is, zijn de financiële middelen nog steeds niet beschikbaar.
Suriname heeft altijd medailles behaald op dit toernooi, dat een van de zwaarste internationale meetmomenten is voor onze zwemtop. De Zwembond heeft geen goede ervaringen met het ministerie op financieel gebied. In het verleden is het weleens voorgekomen dat toegezegde subsidie niet vrijgemaakt is, waarbij het de SZB jaren heeft gekost om deze kosten in te lopen. De Surinaamse Zwembond wil deze keer geen risico’s nemen op de mondelinge toezegging van het ministerie van Ismanto Adna en kiest liever om thuis te blijven.
 

error: Kopiëren mag niet!