Voor eind van het jaar duidelijkheid positie VHP


Voor eind van dit jaar zal het duidelijk zijn in welk verband de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) de verkiezingen in 2015 zal ingaan. Dit kan op individuele basis, samen met de huidige Nieuw Front combinatie of in een versterkt team van de Nieuw Front combinatie plaatsvinden. De discussies hieromtrent worden thans druk gevoerd, zegt partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi. ‘Het betreft niet slechts een interne kwestie, ook de overige partners zijn druk aan het beraadslagen op welke voet verder te gaan.’ Santokhi streeft naar minimal 14 VHP-zetels. Volgens de partijvoorzitter is er al sprake van een goed propagandaconcept. Hierbij is het uitermate van belang dat er een goede structuur komt.

Reeds geruime tijd doen geruchten de ronde dat de VHP samen met de NDP in zee zal gaan bij de komende verkiezingen. Dit wordt vooralsnog ontkend door Santokhi. Hij praat in termen van ‘een jaar en 10 maanden die nog resten naar de verkiezingen toe’. Er zou ‘nog nooit over enige samenwerking gesproken’ zijn. Het streven naar 14 zetels geniet nu de voorkeur.

Ondertussen zijn tal van interne commissies druk aan het beraadslagen wat de wil is van de achterban. De vraag wordt gesteld of men in de Nieuw Front combinatie de verkiezingen wil ingaan of anders. Centraal wordt gesteld wat de kansen zijn voor de VHP voor het zoveel mogelijk binnenhalen van zetels. Bij de afgelopen verkiezingen in 2010 eindigde de VHP met 8 zetels. Echter, gesprekken met de NDP leidden niet ertoe dat de VHP deel werd van de huidige regeercoalitie onder toenmalige voorzitter Ramdien Sardjoe. Gisteren was het precies 2 jaar geleden dat het nieuwe bestuur onder voorzitterschap van Chandrikapersad Santokhi aanzit.

Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!