De Rest stapt weer naar kort geding na besluit arbitragecommissie

De SV De Rest kan zich helemaal niet terugvinden in het besluit genomen door de arbitragecommissie van de SVB. Dit houdt in een 3 punten in mindering en overspelen van de  return van de kruisfinalewedstrijd tegen PVV in het 8ste Lidbondentoernooi. De Rest-ondervoorzitter Romeo Chin A Loi zegt dat de SVB hardnekkig is om zijn eigen braaksel in te slikken. ‘We gaan de wedstrijd tegen PVV, welke geprogrammeerd is voor zaterdag 6 juli om 16.30 uur in het Andre Kamperveenstadion, niet spelen. De Rest gaat de zaak voorleggen aan de kort gedingrechter en als het nodig is aan de Wereldvoetbalbond (Fifa)’, zegt Chin A Loi. Wat De Rest wil, is dat deze zaak volgens de statuten en competitiereglement afgehandeld wordt door de SVB. Daarvoor moest het arbitragereglement voorgelegd worden aan de algemene ledenvergadering. ‘Dat is niet gebeurd en de arbitragecommissie is in het leven geroepen om de SVB gelijk te geven in zijn ongelijk’, zegt Chin A Loi. In eerste instantie was De Rest al naar de kort gedingrechter gestapt, toen werd ze verwezen naar de laatste beroepsinstantie, de arbitragecommissie.
Zaterdag moet De Rest de return van de kruisfinale tegen PVV overspelen, althans dat is geprogrammeerd door de SVB. De winnaar van deze wedstrijd plaatst zich in de finaleronde van het Lidbondentoernooi en wel in poule K. In verband met de voortzetting van de wedstrijden in poule K worden de volgende lidbonden opgeroepen voor een vergadering met de Commissie Lidbonden van de SVB op vrijdag 05 juli 2013, vandaag, om 11.00u in het bondsgebouw van de SVB. Het gaar hierbij om de volgende bonden (verenigingen): Meerzorg Sport Bond (Deva Boys), Domburg Sport Bond (Paranam), Wanica Sport Organisatie (Sunny Point), Coronie Sport Bond (Flamingo) en Sport- en Vormingscentrum Blauwgrond (De Rest) of NGVB (PVV).

Het 8e  Integra Port Services Lidbonden toernooi zal  op zondag 07 juli worden voortgezet in Poule L. Het schema ziet er alsvolgt uit:

Pl Team A Team B Datum  Lokatie Tijd
L Flora Jong Rambaan Zo.07 juli NGVB 16.30u
L West United Tamansarie Zo.07 juli L.Vriesde  SC 16.30u

 

error: Kopiëren mag niet!