Atleten Gayell Engeso en Quincy Sempai verbreken nationale records

In het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 juni heeft de Cubaanse coach Lazaro Calderon de gemeenschap van Munder wederom bewezen een goede aanwinst te zijn voor de Surinaamse atletiekgemeenschap. Tijdens de nationale kampioenschappen van Trinidad & Tobago hebben de atleten Gayell Engeso en Quincy Sempai beiden nationale records gevestigd. Het was de eerste keer dat zij een officiële tienkamp wedstrijd hebben gedaan. Een tienkamp bestaat uit de onderdelen: 100m, verspringen, kogelstoten, hoogspringen, 400m, 110m horden, discuswerpen, polsstokspringen, speerwerpen en 1500m.
Het oud Surinaams record stond op naam van Ludwig de Sanders met een punten totaal van 5617gevestigd in 1954 in Rotterdam. Met een punten totaal van 5984 was Gayell ruim boven het Surinaams record. Ook teamgenoot Quincy zat met een punten totaal van 5726 ruim boven het oud record. Verder heeft Gayell tijdens de tienkamp ook het oude polsstokrecord van 3.50 m dat ook op naam van de Sanders stond verbeterd met 15 cm. Het nieuw record is nu 3.65m. Ook Quincy verbeterde het speerwerpen record met een worp van 53.99cm
De Surinaamse Atletiekbond (SAB) is zeer ingenomen met deze prestatie en hoop dat door deze prestaties van onze jonge talentvolle atleten er meer jongeren geïnteresseerd raken in atletiek .
 

error: Kopiëren mag niet!