Radjsain Jadoenath: ‘Via lange omwegen bereikten we het stadion’

IFMomenteel wordt de Fifa Confederations Cup gehouden in Brazilie. Doordat het toernooi in ons buurland wordt gespeeld, hebben veel Surinamers de wedstrijden ook bijgewoond. Een van deze personen is Radjsain Jadoenath. Samen met zijn neef Rakesh Jadoenath bezocht hij de wedstrijden Brazilie – Mexico, Brazilie – Italie en Spanje – Nigeria. ‘Een prachtig toernooi georganiseerd door de Brazilianen. Wel hadden wij geen gerust gevoel vanwege de dagelijkse protesten rondom de stadions. Onze veiligheid was wel gegarandeerd door de vele militairen en politie die op straat aanwezig waren, maar toch maakten wij ons soms zorgen. Wat hinderlijk was, was het feit dat vanwege de protesten, je grote omwegen moest maken om de stadions te bereiken. Het kostte ons bijkans 2 uren om het stadion te bereiken’, vertelt hij.
Jadoenath had ook het geluk om de Braziliaanse sterspeler David Luis persoonlijk te ontmoeten. ‘We logeerden in hetzelfde hotel waar ook de broer van Luis verbleef. Op een dag kwam hij op bezoek bij zijn broer en hij zat op hem te wachten in de lobby. Ik maakte van deze gelegenheid gebruik om kennis met hem te maken. Luis is een heel vriendelijke, rustige en bescheiden persoon. We hebben ruim een half uur gesproken met elkaar over allerhande voetbalgebeuren van Suriname en daarbuiten. Luis, die voor Chelsea speelt in de Premier League, sprak in het Engels. Hij zelf stelde voor om een foto te maken’, vertelt Jadoenath. Voor hem is het vrijwel zeker dat hij volgend jaar weer op de tribunes in Brazilie zal zitten tijdens het WK 2014. Met deze Confederation Cup heeft hij al een derde keer een internationale wedstrijd bezocht van Brazilie.
Naast Jadoenath waren er nog meerdere groepen Surinamers in Brazilië aanwezig. Bekend is dat de groep van Piet Badal zoals altijd wederom in Brazilie aanwezig was. Deze groep bezocht de wedstrijden Brazilie – Mexico en Spanje – Nigeria. Zondag wordt in het Maracanastadion de finale gespeeld van de Confederations Cup tussen Brazilie en Spanje.
 

error: Kopiëren mag niet!