Ex-man veroordeeld tot vijf jaar cel

Kantonrechter Marie Mettendaf veroordeelde de 51-jarige Hendrik Nawiredjo tot 5 jaar cel. Deze straf kreeg hij voor bedreiging tegen het leven gericht en poging tot doodslag van zijn ex-vrouw. Naast deze straf legde de rechter Nawiredjo ook nog een boete op wegens overtreding van de Vuurwapenwet. De magistraat achtte ondanks de ontkenning van de verdachte alle feiten aan hem ten laste gelegd wettig en overtuigend bewezen. De verdachte had op de zitting verklaard dat hij bezig was in de keuken toen hij zijn vrouw aanmaande om op te houden met de handelingen. Hij verdacht zijn vrouw van overspel. Hierover was er vaak ruzie tussen het echtpaar. Op dat moment had Nawiredjo een mes bij zich. De magistraat acht daarom de bedreiging bewezen.
De verdachte ging over tot mishandeling. De ouders konden de mishandeling van hun dochter niet verdragen; zij namen daarom  haar en haar kind mee naar hun huis. De verdachte is op een bewuste dag fietsend en gewapend met een jachtgeweer naar de woning van zijn ex-vrouw geweest. Op dat moment zat het slachtoffer samen met haar nieuwe vriend in gezelschap van haar ouders. Op dat moment hoorde zij een knal. De verdachte verklaarde dat hij zielsveel van zijn vrouw houdt. Hij wilde haar bewijzen dat hij dood kan gaan voor de liefde. Hij lag plat op de grond en richtte het geweer onder zijn kin. Hij verklaarde dat de trekker aan zijn benen vast zat en er plotseling een schot is afgegaan. Dit verhaal van de verdachte ging niet op bij de rechter. De magistraat achtte de verklaring van de verdachte niet aannemelijk. De vervolgingsambtenaar, Nirmala Maikoe, had een straf van 5 jaar een geldboete van SRD 750, te vervangen door een maand hechtenis geëist. De magistraat veroordeelde Nawiredjo conform de eis.
Saskia Bandhan
 

error: Kopiëren mag niet!