Asiskumar Gajadien: ‘Vasseur moet aftreden als EBS-directeur’

Asiskumar GajadienNieuw Front-assembleelid Asiskumar Gajadien blijft erbij dat er zwaar  gefrommeld is bij de NV Energiebedrijven Suriname (EBS) en dat de huidige directeur daaraan consequenties moet verbinden. Volgens de parlementariër zou de regering de samenleving een dienst bewijzen door Vasseur te bedanken als directeur. Het assembleelid is van mening dat ook minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) in deze niet vrijuit gaat. De handelingen van Vasseur zijn onder zijn gezegende vleugels gepleegd. Gajadien staat erop dat er een onderzoek moet komen naar de handel en wandel van exponenten bij dit bedrijf.
Het DNA-lid stelt dat de president meer in Suriname moet verantwoorden dan proberen mooie verhalen te vertellen in het buitenland over Suriname, doelende op zijn bezoek aan China. Gajadien merkt op dat het staatshoofd in Suriname moet verantwoorden over de financiële positie van  de Staat en over wandaden gepleegd door ministers en directeuren.  Gajadien verwijst naar al zijn brieven die hij gericht heeft aan het staatshoofd, waarin opheldering gevraagd wordt over corruptieve praktijken die zijn gepleegd en waarop hij nimmer antwoord gekregen heeft. De parlementariër stelt dat minister Hok van NH met zijn wanbeleid evenals de ex-minister van Openbare Werken zal moeten aangeven wat zij met de verkregen middelen en bevoegdheden hebben gedaan.
Minister Hok moet over de uitgegeven goudconcessies duidelijkheid brengen. ‘Deze minister heeft ook nog steeds geen duidelijkheid kunnen brengen, wat zich afspeelt bij EBS NV. De directeur van EBS heeft publiekelijk onwaarheden verkondigd dat er een openbare aanbesteding is gehouden voor de uitbreiding van de elektriciteitscentrale te Saramaccastraat. Dit bedrijf zit nu ook in enorme financiële problemen, waarbij klanten betalen voor aansluitingen, maar niet geholpen kunnen worden aangezien er geen materialen zijn. Het gunningbeleid is erg discutabel bij dit bedrijf, waarbij we merken dat er geen openbare aanbestedingen worden gehouden en steeds dezelfde bedrijven werken voor enorme discutabele bedragen krijgen voor leveringen en infrastructurele werken’, aldus Gajadien.
 

error: Kopiëren mag niet!