Getuige herkent verdachte als te zijn de mededader

De 37-jarige Patrick S. wordt ervan verdacht op 10 januari 2013 een 76-jarige man tezamen en in vereniging te hebben beroofd op de openbare weg. Indien dit feit niet bewezen wordt, wordt hem medeplichtigheid verweten. De bejaarde man verscheen op de zitting en deed zijn relaas. Volgens zijn verklaring had hij een markttas bij zich toen een man, vermoedelijk de verdachte, bij hem kwam. Hij deed als of hij de bejaarde wou helpen oversteken. De man bracht de bejaarde man achter twee PH-bussen. Op dat moment kwam nog een man bij. Hij rukte de halsketting van de 76-jarige weg en koos het hazenpad. Een dame die dit geval zag gebeuren, schreeuwde om hulp. Een vriendin van de dame, die een politieagente bleek te zijn, rende achter de rover aan.
De bejaarde man is een slechtziende. Hij kon niet met alle zekerheid op de zitting verklaren of de verdachte in de beklaagdenbank de man is die hem achter de bussen had gebracht. Als bewijs had de 76-jarige de ketting welke de rovers hadden weggerukt meegenomen op de zitting. De gestolen ketting is teruggegeven aan de benadeelde. In deze zaak is de rover reeds veroordeeld. De tweede getuige, een dame, herkende de verdachte positief. Als kenmerk gaf zij op de zitting door dat zij de verdachte herkend heeft aan de kapwond op zijn gezicht.
Advocaat Sonny Chotkan vroeg de dame hoe zij de kapwond van een afstand van meer dat 20 meter heeft kunnen waarnemen. De raadsman werd door de kantonrechter, Robby Praag, op de zitting aan de verdachte toegevoegd voor juridische bijstand. Op de zitting van 24 juli wordt de verdachte gehoord. Patrick blijft aangehouden.
Saskia Bandhan
 

error: Kopiëren mag niet!