Beddenhuis Academisch Ziekenhuis in zeer zorgelijke staat

Het ziet er niet zo mooi uit voor het beddenhuis van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Het beddenhuis verkeert momenteel in een zorgelijke staat, zo blijkt uit een rapport van een ingenieursbureau. Bronnen binnen de directie van het AZP bevestigen dat het beddenhuis in een staat verkeert, waarbij er gelijk acties moeten worden genomen om erger te voorkomen. Het gebouw zou mankementen hebben die dringend aan renovatie toe zijn, wil men voorkomen dat het gebouw instort. Dagblad Suriname trachtte een reactie te krijgen van de minister van Volksgezondheid, echter bleef hij onbereikbaar voor commentaar. Ook een overgroot deel van de DNA-leden van de commissie van Volksgezondheid bleef onbereikbaar voor commentaar. DA’91-parlementariër Winston Jessurun, ook lid van de commissie, zegt dat er al jaren wordt gesproken over de renovatie van het gebouw. ‘Ik weet dat er mankementen zijn geweest die aangepakt moesten worden. We hebben hierover al jaren gesproken, maar er is de afgelopen jaren niets gedaan’, aldus Jessurun. Hij zegt dat elke keer de gesprekken stranden als het aankomt op de technische problemen van het AZP. ‘Er werd zelfs gesproken over het bouwen van een nieuw ziekenhuis, wat enorme kosten met zich mee zal brengen’, zegt Jessurun.
Jessurun noemt de renovatie van het AZP een ingewikkelde materie, waarover er nog niet is gesproken. ‘De nieuwe directeur van AZP is op de hoogte van de problemen. Hij heeft de kans om zich in te werken en de plannen te ontvouwen.’ Jessurun vindt dat AZP-directeur Antoine Brahim met een toekomstvisie moet komen. De DA’91-topman geeft toe dat de renovatie dringend gedaan moet worden. Ten aanzien van de uitbetaling van Brahim zegt Jessurun dat deze gedaan moet worden middels een presidentieel besluit. Hij zegt dat de president een vorstelijk salaris heeft beloofd aan Brahim en dus ook ervoor moet zorgen dat dit betaald wordt. ‘De commissie van Volksgezondheid heeft verder niets te vertellen hierover’, aldus Jessurun. Vanaf zijn aanstelling is Brahim niet uitbetaald. Vorig jaar in september is hij benoemd als de nieuwe directeur van AZP. Voor ruim SRD 60.000 per maand en enkele secundaire voorzieningen nam hij over van Eddy Joemmankhan. De staat is vanaf zijn aanstelling in gebreke gebleven door noch zijn salaris te storten noch de secundaire voorzieningen. De staat moet een bedrag van ruim SRD 1 miljoen nu uitkeren aan Brahim.
Seshma Bissesar
 

error: Kopiëren mag niet!