Tyrone Spong wint Glory 9 in New York

2 Tyrone SpongTyrone Spong, de King of the Ring, zet zijn indrukwekkende profcarriere voort met nog een hoofdprijs. Nadat hij in maart voormalig K-1 kampioen Remy Bonkasky naar de canvas sloeg tijdens het Glory 5 zwaargewchtentoernooi in London, was hij zaterdagavond wederom triomfantelijk. In het Glory 9 tournament in New York was hij wederom de beste in het lichtzwaargewichtklasse. Hij versloeg in de finale de ‘s werelds nummer 1 Danyo Ilunga in pakweg 20 seconden middels Technical Knock-Out (TKO). Spong won met dit evenenemt de hoofdprijs van US$ 200.000.
Voor het kick-bokstoernooi in New York moest Spong wat afvallen om op het niveau van de lichtzwaargewichtklasse te komen. Tijdens dit toernooi moet een vechter op 1 avond drie partijen winnen om kampioen te worden. In de eerste ronde kwam hij uit tegen de Nederlander Michael Duut, waarbij het gevecht eindigde in een KO na 30 seconden. Dit was Spongs moeilijkste tegenstander. In de semifinale moest hij het opnemen tegen de Belg Filip Verlinden en won de wedstrijd op punten.  Uiteindelijk nam hij het in de finale op tegen ‘s werelds nummer één in die klasse, Danyo Ilunga (51-4, 41 KO’s). Voor Spong was deze Ilunga geen partij.
Het record van Spong staat nu op 70-6-1 en 44 KO’s. De King of the Ring doet nu ook aan MMA. De Nederlander van Surinaamse komaf woont en traint momenteel in de VS. Hij komt bij al zijn gevechten uit onder de Surinaamse vlag. In augustus staat de World Series MMA-kampioenschappen voor hem op programma. Spong wil kampioen worden in alle martial arts disciplines.

error: Kopiëren mag niet!