Regering vindt voorstel Wirth niet haalbaar

Het voorstel van Winston Wirth om ambtenaren een bijdrage te laten leveren voor het tot stand komen van het Slavernijmonument is volgens de regering niet haalbaar. Dit zegt Wirth in gesprek met Dagblad Suriname. Hij vermeldde er tevens bij dat hem is voorgehouden dat indien zijn voorstel goedgekeurd zou worden door de Staat, de mogelijkheid zou bestaan dat meerdere groepen op dergelijke wijze geld bijeen zouden willen inzamelen voor het bouwen van een monument. Als voorzitter van de Greenheart Foundation had hij een schrijven gericht naar de minister van Binnenlandse Zaken.
Volgens Wirth heeft de pers onnodig een hetze gemaakt over slechts een voorstel. Volgens hem zou een bepaalde politieke partij, namelijk de VHP, het gemunt hebben op hem. De berichtgeving is naar zeggen van hem vanuit die hoek gekomen om zijn voorstel de grond in te boren. ‘Het is afgelopen’, zei hij heel geïrriteerd. Naar zeggen van hem worden er andere mogelijkheden bekeken om zijn doelstelling voor het opzetten van het Slavernijmonument toch te realiseren. Wat de andere mogelijkheden zijn, houdt hij liever geheim.
Opmerkelijk is dat tal van vooraanstaande personen uit de samenleving scherpe kritiek hadden geuit over het voorstel van Wirth. Zo werd aangehaald dat het Slavernijmonument niet een ieder van de samenleving regardeert. Ook werd voorop gesteld dat beslist niet het uit oog verloren moet worden dat ambtenaren een vrij karig salaris verdienen. Het voorstel van Wirth om het bedrag van SRD 200 in 4 termijnen van SRD 50 te laten betalen vonden de ambtenaren allesbehalve beleefd. Zo werden er voorstellen gedaan dat Wirth persoonlijk een schrijven moest richten naar de ambtenaren met het verzoek een bedrag op vrijwillige basis te willen afstaan.
Asha Gajadien-Bhagwat
 

error: Kopiëren mag niet!