Hendrik Sakimin: ‘Minister Parmessar, komen de dijken nog?’

Hendrik SakiminHet aantreden van de nieuwe minister op Openbare Werken geeft nog geen garantie dat de twee dijken van Commewijne nog gebouwd zullen worden. Hoewel PL-assembleelid Hendrik Sakimin de nieuwe OW-minister een goede keus vindt, heeft hij er niet veel geloof in dat de dijkenbouw prioriteit zal krijgen. Ook de bouw van de sluisdeur te Jagtlust is een zorgpunt voor de parlementariër. Zowel de dijkenbouw als de nieuwe sluisdeur is op de begroting opgebracht voor uitvoering. Maar de vorige OW-leiding gaf de opgebrachte middelen steeds een andere bestemming. Die her-allocatie werd twee jaar continu gedaan in het nadeel van de gemeenschappen Belwaarde, Montressor, Jaglust, Alkmaar en Nieuw Amsterdam. Als de dijken toch komen dan heb ik ongelijk gehad, zegt Sakimin.
De volksvertegenwoordiger hoopt dat de nieuwe minister zijn hart op de juiste plaats heeft voor Commewijne. ‘Parmessar was coördinator van de verkiezingscampagne van de NDP in Commewijne in 2010, dus ik geloof wel dat hij enige affiniteit heeft met het district.’ Hij geeft  minister Parmessar als advies mee geen beleid meer te gaan maken, maar het beleid dat al is uitgezet uit te voeren. Ander beleid maken is alleen maar oponthoud. De 2,4 miljoen die is opgebracht voor de sluisdeur moet ook worden aangewend daarvoor. Sakimin die zich persoonlijk heeft ingezet  om de sluis in orde te maken, werd steeds  verwezen van OW naar RO. Dit kastje naar de muur spel en het gedraal van de regering heeft erin geresulteerd dat Jaglust nog steeds zonder een goed functionerende sluis zit.
Er dreigt overstromingsgevaar vanwege het langsstromend water uit de rivier langs de plantage Jaglust en andere woongebieden, zoals Lust en Rust, Palm Village en Richelieu, zegt Sakimin. De parlementariër zegt aan Dagblad Suriname op korte termijn te zullen starten met een inzamelingsactie om gelden op te halen voor de bouw van de sluisdeur. Als de overheid zijn plicht verzaakt dan zullen de bewoners het maar zelf doen, verzucht de parlementariër.
 

error: Kopiëren mag niet!