‘God krijgt schuld van falen huizenbouwproject’

VHP-parlementariër Sheilendra Girjasing zegt dat de regering steeds de schuld in anderen hun schoenen schuift voor het eigen falen. Dit zegt hij naar aanleiding van de verklaring van president Desire Bouterse als zou de harde regen van de afgelopen periode ervoor hebben gezorgd dat er geen huizen meer zijn gebouwd. ‘Het waren eerst de ministers die de schuld kregen van het falend beleid van de regering en nu krijgt zelfs God de schuld van het falen van het huizenbouwproject’, reageert Girjasing. Hij zegt dat de regering reeds vanaf haar aantreden gefaald heeft met het maken van beleid en steeds weer is de schuld aan een ander gegeven. Zo haalt hij naast het volgens hem falend huizenbouwproject ook het beleid van minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken aan, dat erop is gericht het totale diasporabeleid te vernietigen.
Girjasing zegt dat ook de steeds toenemende criminaliteit behoort tot een van de falende beleidsmaatregelen van de regering, waar aan het volk was beloofd dat ze zonder dievenijzer zou slapen. Ook het project Naschoolse Opvang haalt hij aan als een project dat bezig is te falen, omdat politieke belangen op de voorgrond zijn. ‘Je ziet dat steeds weer en gestructureerd iemand de schuld krijgt. Van ministers tot directeuren en nu zelfs de natuur’, aldus Girjasing hoofdschuddend. Hij zegt te hopen dat Bouterse wel in staat zal zijn om tenminste voor einde van de verkiezingen de huizen neer te zetten, zoals de president dat ook zegt. ‘Ik weet niet of de regering in staat zal zijn om de 5000 woningen die ze heeft beloofd neer te zetten tegen 2015, maar ik hoop dat ze dat wel klaarspeelt, omdat de woningen bestemd zijn voor het volk’, aldus Girjasing.
PL-ondervoorzitter en coalitieparlementariër Ronny Tamsiran gelooft er heilig in dat de regering in staat zal zijn de woningen zoals beloofd neer te zetten. Vooral de bouw van 500 woningen te Richelieu ziet de parlementariër wel een feit worden. Volgens Tamsiran zijn de funderingen van de woningen al opgezet te Richelieu, echter blijkt bij oriëntatie dit niet het geval te zijn. De werkzaamheden die het ministerie van Openbare Werken hier uitvoerde, zijn inmiddels gestopt. De NDP-delegatie die nu momenteel in China is voor een uitwisselings- en samenwerkingsprogramma met de Communistische Partij van de Volksrepubliek China (CPC), bestaande uit de NDP parlementariërs Melvin Bouva, Amzad Abdoel en André Misiekaba, zal zich niet alleen bezighouden met het politieke gedeelte, waarbij de samenwerking verstevigd zal worden, maar ook met het sociaalmaatschappelijke. Dat zei Bouva in een gesprek met Dagblad Suriname.
Als de ruimte het toelaat, zal de delegatie ook gesprekken voeren over het huizenbouwprogramma van de regering. ‘Het is een van de hoogste prioriteiten van de regering dat men een dak boven het hoofd heeft en we doen er alles aan om deze behoefte in te vullen’, aldus Bouva. Hij zegt dat de regering zich in ieder geval heeft gecommitteerd aan deze harde belofte en deze zal nakomen.
 

error: Kopiëren mag niet!