Dame loog tegen politie om vriend te beschermen Vriend zonder rijbewijs reed duorijder dodelijk aan

De 20-jarige Dianti Linger is vrijdagavond in het ziekenhuis overleden niet lang nadat zij was aangereden aan de Sophia’s Lustweg. Zij zat als duo op een bromfiets toen de bromfiets werd aangereden door een personenauto. De bromfietsbestuurder liep geen zware verwondingen op in tegenstelling tot Dianti. Zij belandde zwaar gewond in een trens langs de weg. Per ambulance werd zij vervoerd naar het Academisch Ziekenhuis, alwaar zij is komen te overlijden. Na de aanrijding reed de autobestuurder door. Enige tijd daarna meldde de 23-jarige R.J. zich aan bij de politie van bureau Derde Rijweg (Kwatta) en verklaarde dat zij en haar vriend S.D. in de auto waren en dat zij de auto bestuurde tijdens de aanrijding met de bromfiets.
Getuigen hebben echter verklaard dat S.D. achter het stuur zat en wel kort voor de  aanrijding. Zij hebben de auto zien langsrijden met de man achter het stuur, terwijl R.J. naast hem in de auto zat. R.J. bleef in haar verklaring volharden. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is R.J. in verzekering gesteld. Na enkele uren kwam R.J. terug op haar verklaring en gaf toe dat haar vriend S.D. de auto bestuurde toen de aanrijding plaatsvond. S.D. werd toen ook in verzekering gesteld. R.J. is in het bezit van een rijbewijs, maar S.D. niet. Hangende het onderzoek is het rijbewijs van R.J. door de politie ingevorderd.
 

error: Kopiëren mag niet!