Rachied Doekhie: ‘Nu haren, straks armen en benen’

IF‘Het zijn nu de haren, en straks zijn het de armen en de benen van de kinderen die afgehakt zullen worden’, geeft het NDP-assembleelid Rachied Doekhie Dagblad Suriname te kennen betreffende het incident op de Sitalsingh Muloschool, waarbij het schoolhoofd eigendunkelijk het haar van de leerlingen heeft laten knippen. De politicus weet wel dat de leerlingen netjes gekleed en met net haar naar school moeten komen. ‘Maar wat versta je onder netjes.’ Hij voegt eraan toe dat ook het schoolreglement duidelijk en expliciet moet aangeven op welke wijze de haardracht van de leerlingen moet zijn.
Indien leerlingen zich niet houden aan het schoolreglement, dient de leiding eerst contact op te nemen met de ouders en/of verzorgers van de leerlingen. ‘Wanneer je vindt dat de hygiëne van het kind te wensen overlaat, dien je een briefje mee te geven naar huis. Zo hoort dat.’ Volgens de politicus moet beslist niet uit het oog verloren worden dat we in een geordende samenleving leven, waar ook de ouders en verzorgers deel van uitmaken. De handeling van het schoolhoofd vindt Doekhie verregaand.
Doekhie legt er de nadruk op dat de leiding van Onderwijs in Nickerie eerst met het schoolhoofd moet praten om na te gaan wat de aanleiding is geweest van haar handeling. Indien er geen valide argumenten worden opgegeven, moet de leiding van Onderwijs er beslist niet voor schromen maatregelen tegen haar te treffen. ‘Want je mag niet aan de leerlingen komen.’
Asha Gajadien-Bhagwat
 

error: Kopiëren mag niet!