Bouterse: ‘Zonder aanziens des persoon voldoen aan ontwikkelingsplicht’

Bouterse Zonder aanziens des persoon voldoen aan ontwikkelingsplichtSteven Relyveld en Rabin Parmessar zijn formeel respectievelijk minister van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) en Openbare Werken. President Desi Bouterse heeft met de beëdiging van deze twee nieuwe bewindslieden op het Kabinet van de President het vertrouwen gesteld in de nieuwe bewindslieden.
Het staatshoofd zei bij de beëdigingsceremonie dat zij als regering verplicht zijn om het volk te leiden naar een betere toekomst. ‘Wij moeten zonder aanziens des persoon voldoen aan deze ontwikkelingsplicht. Dus wanneer we tot de conclusie komen dat regeerders vervangen moeten worden vanwege stagnatie van de ontwikkeling van het land of als bepaalde personen niet meer geholpen worden zoals beloofd, moeten we de juiste beslissingen op de juiste momenten kunnen nemen’, zegt Bouterse.
Bouterse is 100% zeker dat de nieuwe bewindslieden de zware job die zij hebben aanvaard, kunnen klaren. ‘De naam Rabin Parmessar betekent veel in de Surinaamse gemeenschap en politiek. Door zijn discipline heeft hij zijn naam verbonden aan werk dat hoge managementkwaliteiten vereiste’, zegt Bouterse. Relyveld daarentegen heeft bewezen een ervaren jurist te zijn, maar ook een kundige directeur op het ministerie van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu.
Het staatshoofd verzekert dat hij om de performance van zijn regeerteam te verhogen de nodige wissels zal plegen van ministers, maar ook directeuren. ‘Het gaat om een kwalitatieve verbetering van de structuur, zodat de minister op basis van de kwaliteit van zijn personeel naar behoren zijn werk kan uitvoeren’, aldus Bouterse. Het staatshoofd feliciteerde tenslotte de nieuwe bewindslieden en vroeg dat het totale volk hen voor de volle 100% ondersteunt. Ondertussen zijn de overdrachtsprotocollen door Kromosoeto en Relyveld getekend. Op Openbare Werken heeft minister ad interim Jim Hok het document getekend. Abrahams was niet aanwezig.
 

error: Kopiëren mag niet!