Consumentenprijzen gestegen met 0,9%


De consumentenprijzen op maandbasis zijn gestegen met 0,9% in de maand mei 2013 ten opzichte van april 2013. Dit maakt het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) bekend. Als er een vergelijking wordt gemaakt tussen mei 2013 en mei 2012, is de 12-maandsinflatie ruim 2,6%. De consumentenprijsindex (CPI) is een maat voor de gemiddelde verandering in de prijs van een naar kwaliteit en kwantiteit vast pakket aan goederen en diensten, bestemd voor consumptieve doeleinden. Er zitten 297 items in Suriname’s CPI-pakket en prijsopnames worden verricht in Paramaribo en Wanica (bij circa 160 meetpunten), Nickerie inclusief Wageningen (110 meetpunten), Coronie en Saramacca (80 meetpunten) en in Commewijne (65 meetpunten) bij een totaal van 415 meetpunten.

 

error: Kopiëren mag niet!