Miss Tropical Beauties Suriname 2013: Chanelka Banel: ‘’s Avonds kan je me wakker maken voor een portie patat’

Chanelka BanelOp zaterdag 29 juni 2013 wordt de Miss Tropical Beauties Suriname Verkiezing gehouden in de Ballroom van Torarica. Vorig jaar heette deze verkiezing nog de Miss Supranational Suriname. Aan de verkiezingen dit jaar doen 11 dames mee. De winnaar mag Suriname vertegenwoordigen op de internationale Miss Supranational 2013 in Wit-Rusland. Op weg naar de verkiezing zal Dagblad Suriname u kennis laten maken met de 11 contestanten. Vandaag Chanelka Banel.
De 21-jarige Chanelka Banel wil de opleiding Bestuur- en Organisatiewetenschappen volgen op de universiteit later. Op dit moment zit ze op het vwo. De dochter van Roy Banel en Judith Sanches zit in een relatie. Haar hobby’s zijn modelleren, uit eten en naar de film gaan. Chanelka’s favoriete boek is van Cynthia McLeod: Elisabeth Samson, de vrije negerin, omdat het boek je erbij doet stilstaan dat je niet alles hoeft te hebben om gelukkig te zijn.  Het gaat om het waarderen wat je tot zover hebt of hebt kunnen bereiken, en dat je te allen tijde jezelf moet blijven.

‘Ik heb geen favoriete muziek, omdat ik naar alles kan luisteren en ook wat films betreft, heb ik niet specifiek een favoriete, omdat ik naar van alles zo een beetje kan kijken, zolang het maar geen horror is. Verder hou ik van de kleur roze en zachte kleuren, omdat ik die het mooist vind. En mijn favoriet gerecht is een echte bigi sma nyan met pom, pastei, alles erop en eraan, of een gevulde moksi alesi’, vertelt Chanelka. ‘s Avonds kan je haar wakker maken voor een portie patat.
De grootste voorbeeldfiguur van Chanelka Banel is haar moeder. ‘Dit omdat zij mij altijd duidelijk gemaakt heeft dat de teleurstellingen, de fouten en het negatieve je een ervaring rijker maken en dat die je nooit mogen achterhouden.’ Voordat ze doodgaat, wil ze graag een wereldreis maken. Haar boodschap aan Suriname luidt: ‘Het verleden zal ons altijd achtervolgen, maar het mag de vooruitgang niet verhinderen. Daarom zou ik bij deze willen zeggen: werk er samen aan om het land op te bouwen en probeer het verleden een plekje te geven.’ En aan jong Suriname zegt ze het volgende: ‘Vooral je best blijven doen op school, en ga zo ver mogelijk als je kunt gaan. Je zult daarmee niet alleen jezelf goeddoen, maar ook het land.’
 

error: Kopiëren mag niet!