73-jarige vrouw bruut beroofd

Een 73-jarige vrouw te Uitkijk, Saramacca is gisteren op brute wijze beroofd in haar woning. Het slachtoffer van de beroving woont alleen. De rovers zijn de woning binnengedrongen en hebben de vrouw zwaar toegetakeld. Zo vertelt de dochter van het slachtoffer, die naast haar moeder woont, in een gesprek met Dagblad Suriname. De dochter zegt dat ze wakker werd gemaakt door de politie. Ze schrok hevig toen ze hoorde dat haar moeder was beroofd. Radeloos snelde ze naar de woning en trof   haar moeder badend in bloed aan. De rovers hadden haar getrapt en zodanig mishandeld dat haar neus kapot is gegaan. ‘We moesten de woning forceren, omdat de rovers de sleutels hebben meegenomen. Ik trof een ravage aan en overal was er bloed. Mijn moeder haar ogen zijn pas geopereerd. Het was gewoon vreselijk. Je kent mijn moeder niet, maar als je haar zou zien zou je in huilen uitbarsten, zo erg hebben ze haar mishandeld. Mijn moeder is een suikerpatiënt’, aldus de dochter die zwaar getraumatiseerd is.
De moeder zegt dat het gaat om twee jonge kerels tussen de 20 en 25, met ontbloot bovenlijf. De kerels hadden korte broeken aan. ‘Mijn moeder zei tegen hun dat ze alles mochten meenemen en dat ze haar met rust moesten laten. Ze begon te gillen. De rovers hielden toen een mes bij haar onderbuik en bedreigden haar dat ze haar keel zouden afsnijden als ze niet ophield. Dat doe je niet met een mevrouw van 73 jaar. Dit moet echt eens een keertje ophouden. Ik bedoel dat je de spullen al meeneemt en dan ga je haar ook nog op de koop toe zwaar mishandelen. Dit kan niet. Dit moet echt ophouden in dit land. Het zijn allemaal jonge kerels, die moeten gaan werken en niet gaan stelen. Ik weet niet meer wat ik moet zeggen. Kijk wat ze hebben gedaan met een 73-jarige vrouw.’
De parlementariërs, Chandrikapersad Santokhi en Sheilendra Girjasing, hebben reeds eerder aangegeven dat de criminaliteit blijft toenemen. Ook de verruwing van de criminaliteit baart beide parlementariërs zorgen. Vooral vrouwen die een trauma overhouden van een brute beroving en/of verkrachting worden volgens hun niet geholpen via de diverse instanties. Het slachtofferbeleid laat volgens de parlementariërs veel te wensen over. Zij hebben vaak aan de minister van Justitie en Politie, Edward Belfort, gezegd dat zijn beleid ten aanzien van het vraagstuk van criminaliteit aanpak behoeft, echter vindt de minister dat er niets aan de hand is en dat de criminaliteit niet is toegenomen. Enkele dagen terug maakte het KPS na alle kritiek bekend dat ze harder gaan optreden tegen criminelen.
Seshma Bissesar
 

error: Kopiëren mag niet!