Rosebel geeft Surinaamse Rode Kruis SRD 100.000

Rosebel geeft Surinaamse Rode Kruis SRD 100.000Iamgold/Rosebel Gold Mines heeft een symbolische cheque ter waarde van SRD 100.000 overhandigd aan het Surinaamse Rode Kruis.  Dit vond plaats tijdens de jaarlijkse huldiging van bloeddonoren in verband met Wereld Bloeddonorendag. Een tijdje geleden bracht Rosebel op uitnodiging van het Rode Kruis een bezoek aan de organisatie. Tijdens dit bezoek werden de toekomstplannen, maar ook de behoeften van de organisatie toegelicht. Duidelijk werd dat het Rode Kruis nog ondersteuning kon gebruiken, met name voor wat betreft de inrichting van het nieuwe bloedbankgebouw, dat op 4 juli 2013 officieel in gebruik wordt genomen.
Esther Wielzen, Corporate Communications Coördinator, die namens Rosebel de overdracht deed, gaf aan dat de schenking helemaal past binnen het beleid van de organisatie. ‘Het Rode Kruis heeft een belangrijke maatschappelijke taak en is niet meer weg te denken uit de Surinaamse samenleving. Met hun werk worden er levens gered, dat ondersteunen wij van harte.’
Marja Naarendorp, voorzitter van het Rode Kruis en de Stichting Nationale Bloedbank, gaf aan dat de organisaties constant op zoek zijn naar bedrijven en organisaties die het humanitaire werk willen ondersteunen. ‘Ons streven is om partnerschappen met bedrijven en actieve organisaties in ons land te sluiten om zo de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor kwetsbare groepen te realiseren door verschillende diensten en programma’s ter beschikking te hebben.’

error: Kopiëren mag niet!