NDP-jongeren brengen bezoek aan Alliance

Ruim tien jongeren van de politieke partij NDP hebben afgelopen weekend een bedrijfsbezoek gebracht te Alliance in Commewijne. Het doel van dit bezoek was om te oriënteren in het staatsbedrijf om zodoende de ontwikkelingsvisie te verbreden. De jongeren moeten middels de informatie die ze verkrijgen hun kijk op zaken verbreden, zegt een van de leden van de Raad van Commissarissen (RvC), Hrishikesh Oemraw, in gesprek met Dagblad Suriname. Hij zegt dat het staatsbedrijf bezig is met het vernieuwen van de aanplant. In Alliance wordt overwegend citrusgewassen geplant, die na de oogst worden verkocht in Paramaribo. Na veel strubbelingen meegemaakt te hebben met het bedrijf wordt er nu zodanig gewerkt dat het bedrijf over kan gaan tot het maken van winsten. Tot nu toe is het bedrijf verlieslatend geweest.
Omdat de plaatselijke bevolking van ruim 150 personen in het bedrijf werken en een bestaan hebben opgebouwd, heeft de overheid steeds subsidies gegeven. De nieuwe aangestelde RvC wilt dat het bedrijf winsten gaat boeken, zegt Oemraw. Er is ook een hotel hier neergezet die nu in de lift is. ‘We zijn zelf gaan oculeren, omdat de hoeveelheid aanplant dat we op kwartaal basis vragen niet opgeleverd kan worden. Dus we proberen via de oude manier onze aanplant te vernieuwen. Er wordt hard gewerkt om het bedrijf tot een winstgevend bedrijf te maken en dit moet op korte termijn gaan gebeuren’, aldus Oemraw.
Een van de NDP-jongeren, Prewien Ramharakh, zegt dat hij verrast was met de bedrijvigheid op deze plantage. ‘Er worden overwegend citrusproducten geplant zeker op 80 hectare grond. Van sinaasappels, citroen, tangeloo tot bananen. Ik ben hevig geschrokken van de bedrijvigheid’, aldus Ramharakh die blij is een bezoek te hebben gebracht naar Alliance. Hij zegt dat er zeker geïnvesteerd moet worden in het bedrijf, daar zeker 150 lokale bewoners een baan hebben in het bedrijf en een bestaan hebben opgebouwd. Ramharakh zegt dat het bedrijf de potentie heeft uit te groeien tot een winstgevend bedrijf en hoopt dat de nieuwe plannen van het bedrijf wel zal lukken.
Seshma Bissesar
 

error: Kopiëren mag niet!