Miss Tropical Beauties Suriname 2013: Amana Scholsberg: ‘Mijn moeder is mijn grootste voorbeeldfiguur’

Amana ScholsbergOp zaterdag 29 juni 2013 wordt de Miss Tropical Beauties Suriname Verkiezing gehouden in de Ballroom van Torarica. Vorig jaar heette deze verkiezing nog de Miss Supranational Suriname. Aan de verkiezingen dit jaar doen 11 dames mee. De winnaar mag Suriname vertegenwoordigen op de internationale Miss Supranational 2013 in Wit-Rusland. Naast de hoofdtitel van Miss Tropical Beauty Suriname, zijn er subtitels als Miss Photogenic, Best Talent, Best in Bikini, People’s Choice en Miss Congeniality. Op weg naar de verkiezing zal Dagblad Suriname u kennis laten maken met de 11 contestanten. Vandaag Amana Scholsberg.
De 19-jarige Amana Scholsberg is de dochter van Steven Scholsberg en Rienia Wijnhard. Ze heeft 1 broer en 3 broertjes. Amana is derdejaars student op het Natin en doet Bosbouwtoerisme. Haar hobby’s zijn zwemmen, wandelen, uitgaan en tv-kijken. Verder heeft ze al een relatie. Amana’s favoriete boeken zijn Twillight, New Moon en Eclipse. Enkele films waarnaar ze graag kijkt, zijn de Twilight Saga’s, The Grudge, Cop out en 17 Again. Ze houdt van R&B, pop, rap, soul en progressive house. De favoriete kleuren van Amana zijn paars, roze en zwart, terwijl ze dol is op pom, pastei, pasta en macaroni.
Op korte termijn wil Amana de Miss Tropical Beauties Suriname Verkiezing winnen en haar Natin-diploma behalen. Op lange termijn wil ze beginnen met haar eigen toerismebedrijf of de modewereld ingaan, of beide. Ze ziet haar moeder als haar grootste voorbeeldfiguur. Ze is haar inspiratiebron. Verder wil Amana in haar leven nog trouwen, kinderen krijgen en motorcrossen of motorfiets rijden.
De boodschap van Amana aan Suriname luidt: ‘Het leven is vol mooie aspecten; als ik u was, zou ik het beste eruit halen. Fouten en andere negatieve dingen zullen er altijd zijn. De vraag is hoe wij ermee omgaan. Laten wij allen een bijdrage leveren aan het verbeteren van onze natie.’
 

error: Kopiëren mag niet!