Blessi Boyz en Swit Na Bal in finale Copa Dijkveld

3 Blessi BoyzDe finale van de allereerste Copa Dijkveld gaat tussen Blessi Boyz en Swit Na Bal. Deze wordt op zondag 23 juni 2013 gespeeld om 14.00 uur op het Kedarveld. Uit de 16 ploegen die deelnamen aan dit toernooi, hebben twee zich geplaatst. In de halve finale won Blessi Boyz van Adonai, terwijl Swit Na Bal sterker was dan Livorno Boys.
De wedstrijd Blessi Boyz tegen Adonai was vuurwerk. Adonai heeft in feite een finaleplek verspeeld. Heel vroeg in de wedstrijd stond ze al met 2-0 voor. Uit een rebound schoot de flegmatieke Nigrete ‘Orde’ Wens na 13 minuten spelen Adonai naar 1-0. Drie minuten hierna blunderde Blessi Boyz-doelman Vishal Jethu bij een afstandschot van Glerby Eduards. De goalie liet de bal langs zich glippen (2-0). Blessi Boyz probeerde het met strakke schoten de Adonai-goalie Enrico Wens te verslaan, maar dat lukte niet. In de tweede helft viel het gedisciplineerd spel van Adonai uit elkaar, waardoor Blessi Boyz meer ruimte kreeg om te voetballen. Uit een mooie combinatie kopte Gregory MacDonald de 2-1 binnen. Niet lang hierna kreeg Blessi Boyz een vrije trap. Deze werd dwars gespeeld naar aanvoerder Earl MacDonald, die via het been van de tegenstander de bal in het doel kreeg (2-2). In de resterende minuten werd er niet meer gescoord. Bij het trappen van de penalty’s miste Adonai 2 keren en Blessi Boyz 1 keer. Hierdoor won Blessi Boyz de serie met 4-2.
Swit Na Bal die een sterk toernooi heeft gespeeld, speelde de halve finale niet op een hoog tempo. Daardoor had Livorno Boys alle ruimte om in het spel te blijven. Het werd een tactische wedstrijd met veel veldwerk. Na 19 minuten spelen opende Steven Atipa de score voor Swit Na Bal. Met een strak schot verschalkte hij Livorno Boys-goalie Sunil Mangal (1-0). Dit werd ook de ruststand. In de tweede helft speelde Livorno Boys veel beter en ging ze op zoek naar de gelijkmaker. Onder andere Elmo Waker loste een aantal gevaarlijke schoten op het doel van doelman Mario Sekende. Uit een verkeerde pass van Livorno Boys, kon Swit Na Bal de 2-0 scoren. Iwan Ave wilde een achterzet geven aan Waker, maar de pass was te tam. Swit Ba Bal’s Valentino onderschepte de pass op eigen helft en omspeelde in een rush drie spelers van Livorno Boys, waarna hij de bal dwars speelde op Atipa. Deze kon makkelijk de 2-0 intikken. Maar Livorno Boys kwam terug in de wedstrijd, toen Sjafier Faujdar de 2-1 binnenschoot uit een rebound. De laatste minuten waren spannend, maar Swit Na Bal hield het been stijf.
Op zondag 23 juni 2013 speelt Livorno Boys tegen Adonai om 12.00 uur om de derde/vierde plaats. De finale wordt gespeeld tussen Swit Na Bal en Blessi Boyz om 14.00 uur. Tussendoor zijn er vriendschappelijke wedstrijden geprogrammeerd.