Rusland noemt heensturen ministers symptoombestrijding

1 RuslandGregory Rusland, de voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), zegt dat het ter beschikking stellen van de portefeuille van de ministers van Openbare Werken en Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) niet een actie is welke doorgaat als de oplossing van de werkelijke problemen van het land. Deze actie typeert hij als een symptoombestrijding en brandjes blussen. Volgens hem liggen de problemen dieper en is het wegsturen van de ene bewindsman na de andere geen oplossing. Hij merkt op dat sinds deze regering aanzit een aantal bewindsleden naar huis is gestuurd.
Minister Kromosoeto is de derde minister van RGB uit dit kabinet die naar huis wordt gestuurd. De NPS-voorzitter zegt dat wanneer gekeken wordt naar de verdiensten van deze regering, er gemerkt wordt dat de mensen die verantwoordelijk zijn voor een ministerie hun functies niet kunnen uitoefenen zoals dat zou moeten in een normaal bestel. Gezien wordt dat ook vanuit het kabinet mensen worden ingezet die besluiten nemen binnen de verschillende beleidsgebieden. ‘En dat brengt de djoegoe djoegoe.’
Rusland zegt dat wie ook als minister van ROGB wordt geplaatst, er geen oplossing zal komen van het probleem als het systeem hetzelfde blijft. De problemen liggen dieper en daaraan moet er gewerkt worden. Het systeem dat nu wordt gehanteerd om het land te besturen, is volgens Rusland niet goed te noemen.

error: Kopiëren mag niet!