‘U moet de vegetarische doks echt proberen’

1 U moet de vegetarische doks echt proberen’De vegetarische geroosterde doks is zeer gewild in de Surinaamse keuken. Niet slechts onder de vegetariërs maar ook voor de vleeseters blijft een portie vegetarische doks zeer smakelijk. Importeur van dit product, Micle Fung, geeft in gesprek met Dagblad Suriname te kennen dat vanwege de grote vraag dit product al langer dan 5 jaar Suriname wordt binnengehaald. De afgelopen periode vragen klanten ook steeds meer naar de vegetarische doks. ‘U moet het echt proberen’, luidt zijn boodschap. Het is een samenstelling van gluten en sojabonen. ‘De doks is precies nagemaakt.’
Fung onderkent ook dat consumenten zullen twijfelen aan de benaming ‘vegetarische doks’. Hij raadt deze personen aan om de samenstelling van het product altijd te bekijken voordat het aan te schaffen. Deze staat duidelijk aangegeven op het blik. Fung geeft een aantal tips mee om de vegetarische doks te bereiden. ‘U kunt het eerst bakken en daarna stoven in masala, maar u kunt het ook klaarmaken in oestersaus en groente.’ Dit product dat containergewijs wordt binnengehaald, is afkomstig uit Taiwan.
Naast de vegetarische doks zijn er ook tal van andere producten die voor de vegetariërs ruime mate aan voedingsmiddelen bieden. Zo zijn er sojabonen stokken, paddenstoelen en muizenoortjes, vertelt Fung. Er wordt ook vegetarische garnalen binnengehaald. Maar deze is afkomstig uit Brazilië.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!