‘Gebouw Nationaal Archief kampt met stroomuitval’

‘Het gebouw van het Nationaal Archief Suriname heeft al maanden te kampen met een vreselijke hitte door het steeds uitvallen van de airconditioning. Zodra de stroom uitvalt, valt het aircosysteem ook uit. Heropstarten moet dan handmatig gebeuren’, meldt een medewerker aan Dagblad Suriname. Volgens hem is contractueel met de leverancier overeengekomen dat alleen zij bevoegd zijn om eraan te gaan. De medewerker geeft verder aan dat er ook een achterstand is in het onderhoud. ‘Het ministerie van Binnenlandse Zaken, waar het Nationaal Archief onder ressorteert, heeft niet genoeg middelen om de zaak te onderhouden.’ Een van de belangrijkste aspecten van een archiefgebouw is de koeling. ‘Als de koeling wegvalt, kunnen bepaalde archiefstukken aangetast worden. De archieven zullen op den duur verloren gaan als er niet wordt ingegrepen’, zegt de medewerker. Verder hebben de werknemers ook zwaar te verduren van de hitte.

error: Kopiëren mag niet!