Krutu “De kracht van onze voorouders”

In het kader van het jubileumjaar Keti Koti, Chinese vestiging en Hindoestaanse immigratie organiseert de Stichting Accur in samenwerking met Stichting Slaveroute woensdag om 19.00 uur in Tori Oso een lezing en paneldiscussie getiteld “De kracht van onze voorouders”.
Volgens Ilse Vreugd, voorzitter van Accur, zal er aan de hand van factoren in de geschiedenis een analyse worden gemaakt van niet alleen de fysieke, maar ook de geestelijke kracht die onze voorouders na aankomst in Suriname aan de dag hebben gelegd. Het thema zal vanuit verschillende invalshoeken worden belicht door Bernard Tjin Liep Shie, docent Geschiedenis, de historicus en publicist Sadew Hira, Henk Essed, psycholoog, en drs. Joyce Williams.
Volgens Vreugd zal deze lezing in dit kroonjaar gehouden worden in de vorm van een Krutu, een traditie die onze marrongemeenschappen uit Afrika hebben meegenomen. Het ligt in de bedoeling om gedurende de Krutu voldoende  participatie vanuit het publiek te krijgen. De organisatie wil ook afspraken  maken over de vraagstukken, hoe verder in de toekomst, hoe de schouders onder het werk gezet kunnen worden en welke positieve stappen daartoe nodig zijn.

error: Kopiëren mag niet!