Amerikaanse ambassade doneert 5000 ballen aan Sportzaken

Amerikaanse ambassade doneert 5000 ballen aan SportzakenHet ministerie van Sport- en Jeugdzaken heeft zaterdag 5000 voetballen ontvangen van de Amerikaanse ambassade. De ceremonie vond plaats op het Will Axwijk Sport Complex. De vertegenwoordiger van de Amerikaanse ambassade, Margaret McKean, deed de symbolische overhandiging aan minister Ismanto Adna. Deze ballen zullen landelijk gedistribueerd worden aan verschillende organisaties en instituten, zoals buurtorganisaties, sportorganisaties, scholen, kindertehuizen en anderen. De geste van de ambassade helpt het ministerie een aantal doelen te bereiken wanneer het gaat om het scheppen van mogelijkheden voor jeugdigen voor het vergroten van kennis en aanleren van vaardigheden en competenties, die hen in staat zal stellen op lang termijn te werken aan zelfontplooiing. Daarbij is ook van belang zorg te dragen voor een verantwoorde en zinvolle vrijetijdsbesteding voor deze jongeren, mede ter voorkoming van criminaliteit. Het is overigens de tweede keer dat de Amerikaanse ambassade de ondersteuning vraagt aan het ministerie om te helpen bij de distributie van deze ballen. Deze ballen kunnen gebruikt worden bij het beoefenen van verschillende spelen en takken van sport en gaan niet gemakkelijk kapot. Het idee van deze ballen is voortgevloeid uit het One World Futbol project, geïnitieerd door de Peace Corps  Volunteers Suriname, welke ten doel heeft een zinvolle invloed te hebben op het leven van de jongeren over de gehele wereld door middel van de One World Futbol, een indestructible ball. In de afgelopen vier jaren heeft Peace Corps Volunteers Suriname een samenwerkingsverband gehad met verschillende buurtorganisaties, die jeugdontwikkelingsprojecten uitvoeren. Zo is de relatie en samenwerking ook gestart met het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Minister Adna bracht daarom zijn dank uit aan de Amerikaanse ambassade voor de donatie, maar ook voor de samenwerking, en dat het ministerie open staat voor meer initiatieven. Hij gaf aan dat deze donatie helemaal past binnen het beleid, waarin de private en overheidssector de jeugd versterken middels sport. Want ook Suriname maakt deel uit van de World Society.

error: Kopiëren mag niet!